Marimekko Kuosit | Suosituimmat ja Rakastetuimmat Kuviot

Rakastatko Marimekon kuoseja ja kuvioita?

Tutustu ihastuttaviin Marimekon suosituimpiin kuoseihin ja kuvioihin. Tässä käymme läpi Top 5 Marimekko -kuosit ja niiden syntytarinat! Verkkokaupastamme löydät kaikkia näitä kyseisiä suosikkikuoseja.


1. Marimekon Unikko-kuosi

Marimekon Unikko on ollut jo pitkään Marimekon suosituin kuosi ja "lippulaiva" ja on sitä vielä tänäänkin (2024). Suurta suosiota ja arvostusta nauttivan Unikon suunnitteli Maija Isola vuonna 1964, jonka kädenjälki on yksi olennaisimmista osista Marimekon brändiä ja kasvutarinaa.

2024 on Unikon 60-vuotis juhlavuosi ja Marimekko päätti sen kunniaksi tuoda Unikosta ihastuttavan uuden version - Iso Unikon - markkinoille ja kauppojen hyllyille kaikkia ilahduttamaan entistä isompana!

Marimekon Iso Unikko-kuosi kunnioittaa Maija Isolan alkuperäistä työtä, joten kuosiin ei olla lisätty mitään, vaan siitä on vain otettu keskiö ja varret pois. Toisin sanoen Iso Unikko on isompi, mutta minimalistisempi versio alkuperäisestä Unikosta.

marimekon unikko kuosi

 

2. Marimekon Siirtolapuutarha-kuosi

Maija Louekarin suunnittelema Marimekon Siirtolapuutarha nousi nopeasti suosioon kuosin julkaisun jälkeen. 2009 vuonna päivänvalon nähnyt kuosi, sai alkunsa kaupunkimiljöön ihastuttavista siirtolapuutarhoista, jossa näyttävät ja runsaat kukkaistutukset, pensastaide ja muut viherpeukaloiden taidonnäytteet nousevat loistoonsa.

marimekon siirtolapuutarha kuosi

 

3. Marimekon Räsymatto-kuosi

Marimekon Räsymatto on yksi Marimekon tunnetuimmista kuoseista. Räsymaton on suunnitellut Maija Louekari vuonna 2009, jolloin hän inspiroitui siirtolapuutarhaelämästä. Räsymatto-kuvion innoittajana toimi perinteinen suomalainen räsymatto, joka peitti Louekarin siirtolapuutarhamökin lattiaa. Hyväntuulinen, hieman nostalginen Räsymatto kertoo omaa värikästä tarinaansa ja kannustaa ekologisuuteen sekä käsillä tekemisen iloon.

marimekon räsymatto kuosi

 

4. Marimekon Lokki-kuosi

Marimekon Lokki on yksi Marimekon ikonisimmista kankaista ja myöskin Maija Isolan kädenjälkeä. Idea Lokkiin syntyi 1961 Maijan katsellessa pientä ikkunaa, minkä eteen oli vedetty verho, jonka laajoihin poimuihin kuvastui aaltomaisia varjoja auringon paistaessa kankaaseen. Tästä innostuneena Maija sai ajatuksen; pienempikin määrä kangasta saadaan näyttämään poimutelta ja runsaammalta, kun siihen painetaan aallot valmiiksi.

 

5. Marimekon Tiiliskivi-kuosi

Marimekon Tiiliskivi on yksi Marimekon klassisimmista kuoseista ja sen suunnitteli Marimekon perustaja Armi Ratia vuonna 1952. Armi uskoi alusta lähtien yksinkertaiseen designiin ja kauneuteen, ja se usko kannatti, sillä Tiiliskivi on yhä yksi suosituimpia Marimekon kuoseja.

marimekon tiiliskivi kuosi

 

BONUS: Marimekon Tasaraita-kuosi

Marimekon Tasaraita-kuosin suunniteli Annika Rimala vuonna 1968. Näihin aikoihin naiset ja miehet alkoivat pitää yllään entistä enemmän farkkuja, ja Annika halusi tuoda saataville niiden kanssa yhteensopivia trikoovaatteita. Tasaraitainen kuosi oli siis ensimmäinen Marimekon trikoomallistoa varta vasten suunniteltu kuvio ja kuuluu siten ehdottomasti TOP-listaan. Sen suosio pitänyt sen alkuajoista aina tähän päivään saakka.

Meiltä Marimuksusta löydät näiden ikonisten kuosien lisäksi myös kausittain vaihtuvia Marimekon uutuuskuoseja sekä muutamia muita klassikkoja kuten Kivet-kuosilla tyyliteltyjä tuotteita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huom! Luemme kaikki kommentit ennen julkaisua.